Unleashed
Society

10 ανοησίες που θεωρούμε πώς είναι νορμάλ

Οι κοινωνικοί κανόνες είναι άτυποι κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά σε ομάδες και κοινωνίες. Αγγίζουν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Κατά πόσο, όμως, κάποιες δημοφιλείς νόρμες είναι ανόητες; 10 ανοησίες που θεωρούμε πώς είναι νορμάλ

Οι ακαδημαϊκοί χρησιμοποιούν την ακόλουθη σύγκριση για να εξηγήσουν την έννοια: όπως η γραμματική είναι ένα σύνολο κανονισμών που διέπουν τη δομή και την οργάνωση της γλώσσας, οι κοινωνικοί κανόνες ρυθμίζουν τη δομή και την οργάνωση των ανθρώπων. Και, πάλι, ακριβώς όπως η γραμματική διαμορφώνει τον τρόπο επικοινωνίας μας και καταλαβαίνουμε τη γλώσσα, οι κοινωνικοί κανόνες διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τους άλλους.

Οι κοινωνιολόγοι μιλούν για κοινωνικούς κανόνες που παρακινούν τους ανθρώπους να δράσουν, οι οικονομολόγοι διερευνούν πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά της αγοράς και οι νομικοί τα θεωρούν εναλλακτικά των νόμων και ενώ τα λόγια τους έχουν νόημα, αν αποδομήσουμε αρκετά αυτά τα συστήματα, μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται ανόητα.

Πρόσφατα, ο χρήστης του Reddit Irish-Springs έκανε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα, ζητώντας από τους ανθρώπους να μοιραστούν ποιες κοινωνικές νόρμες βρίσκουν πολύ περίεργες όταν το σκέφτονται, και έχει ήδη λάβει πάνω από 5.300 σχόλια.

Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες 10 ανοησίες που θεωρούμε πώς είναι νορμάλ, σύμφωνα με τους χρήστες:

Οι γυναίκες μπορούν είτε δημόσια είτε στα social να δείχνουν όλο το στήθος εκτός από τις ρώγες.
Χρειάζονται κάτι χιλιάρικα για να σε βάλουν σε μία τρύπα στο έδαφος όταν πεθάνεις.
Ο πελάτης αφήνει tips ώστε ο καταστηματάρχης να μην παρέχει σοβαρούς μισθούς στους υπαλλήλους του.
Το να δουλεύεις σαν σκυλί 40+ χρόνια (βάλε και κάπου 15 την εκπαίδευση) για να απολαύσεις καμιά δεκαριά με ανέμελές εκδρομές με τα ΚΑΠΗ στην Λούτσα.
Τι κι αν ο δυτικός κόσμος έκανε την σεξουαλική επανάσταση στα 70ς; Ακόμα συζητάμε αν είναι οκ μία γυναίκα να βγάλει το στήθος της για να θηλάσει το μωρό της σε κάποιο δημόσιο χώρο.
Να πρέπει να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά για να κάνεις γάμο στην εκκλησία ενώ αν δεν κατατεθεί στο ληξιαρχείο το συμβόλαιο που υπογράφεις κατά το μυστήριο, είναι ως μη γενόμενος.
Ακόμα και για ένα απλό καλλώπισμα στο κομμωτήριο, οι γυναίκες πληρώνουν πολλά περισσότερα από τους άντρες
Με το σβήσιμο των κεριών απλά γεμίζουμε την γενέθλια τούρτα με ότι μικρόβιο έχουμε στο στόμα μας. Καλή σας όρεξη.
Πυροτεχνήματα: γιορτάζοντας με ρίψη ακριβών τοξικών χημικών από την Κίνα, σκοτώνοντας περιστέρια και τρομάζοντας τα ζώα
Πιέζουμε έφηβους να αποφασίσουν για το τι θα κάνουν στην υπόλοιπη ζωή τους ενώ βλέπουμε εδώ και 10ετίες ότι η φάση απλά δεν λειτουργεί

Άσχετο αλλά δες και το όταν ο θάνατος γίνεται διεστραμμένο έργο τέχνης

Αν έχεις FB βρες μας εδώ

Related posts

Γυναικοκτονία | Κατά πόσο ευσταθεί νομικά ο όρος

admin

Τι προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση τροχαίου κι εγκατάλειψης

admin

Τα γαϊδουράκια υποφέρουν ακόμα

admin